Oğlum da bayıldı, hemen de paylaşıyorum;
Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
3 yemek kaşığı yoğurt suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı tam buğday unu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karbonat
Orta boy elma rendesi
- Öncelikle unu en son azar azar ekleyelim ki kıvamını kontrol edebilelim. Tam buğday unu ile yapılan tariflerde verilen ölçüler pek tutmayabiliyor çünkü.
- Ayrıca ölçüler az olduğu için olabildiğince ufak bir fırın kabı kullanalım. Ben yuvarlak borcam kabımın kapağını kullandım hatta.
- Bebeklere doktorunuza danışarak 8. aylarından itibaren verilebilir.
- Yumurta sarısı, yoğurt, yoğurt suyu, zeytinyağı bir kapta çırpılır.
- Daha sonra tarçın, karbonat eklenir. Un en son azar azar eklenir.
- Vıcık vıcık bir hamur olmayacak şekilde kıvamını ayarladıktan sonra elma rendesi eklenir, tekrar karıştırılır.
- Fırın kabı biraz zeytinyağı ile yağlanır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder