Malzemeler
- 1 paket yuvarlak yulaflı bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Üzeri için Hindistan cevizi,dövülmüş ceviz, fındık, fıstık
Yapımı oldukça basit olan bu tatlı için öncelikle süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede güzelce çırpıyoruz, topak topak kalmamasına dikkat ediyoruz.
Tereyağını da ekleyip ocağa alıyoruz.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ateşten alıp, vanilyayı da ekleyip bir güzel çırpıyoruz.
Hazırladığımız muhallebi iyice soğuyana kadar ara ara karıştırıp kabuk bağlamasını önlüyoruz.
İşin maharet gerektiren kısmı soğuyan muhallebinin bisküvinin üzerine sürülmesi kısmı. Bir kere çözdüğünüzde çok kolay.
Yaklaşık 2'şer tatlı kaşığı muhallebiyi bisküvinin üzerine koyup, kaşığın iç tarafını muhallebiden oluşan kubbenin yukarısından aşağı doğru getirerek düzleştiriyoruz.
Bu işlem bittikten sonra üzerini ne ile süsleyeceksek ona batırıyoruz
Not: Renkli şekerler ile süslediyseniz, kısa sürede tüketmek iyi olur. Zamanla şekerler muhallebiden dolayı eriyor.
Bir de ilk günkü lezzeti her şekilde daha fazla oluyor. Ertesi gün alttaki bisküviler yumuşuyor. Biz o hali ile de seviyoruz ama benden söylemesi yine de.
Ben bu puflardan 13 adet çıkarıyorum, bilginize.
Şimdiden afiyet olsun.
Tarif her daim takip ettiğim Kevser'in Mutfağı'ndan alıntıdır. Bisküvili puflar adı ile paylaşılmıştır.
Bu işlem bittikten sonra üzerini ne ile süsleyeceksek ona batırıyoruz
Not: Renkli şekerler ile süslediyseniz, kısa sürede tüketmek iyi olur. Zamanla şekerler muhallebiden dolayı eriyor.
Bir de ilk günkü lezzeti her şekilde daha fazla oluyor. Ertesi gün alttaki bisküviler yumuşuyor. Biz o hali ile de seviyoruz ama benden söylemesi yine de.
Ben bu puflardan 13 adet çıkarıyorum, bilginize.
Şimdiden afiyet olsun.
Tarif her daim takip ettiğim Kevser'in Mutfağı'ndan alıntıdır. Bisküvili puflar adı ile paylaşılmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder