Yapımı da oldukça basit, bebekler için peynirli kek yaptığımızda, bizimkinden farklı olarak; 1 gece suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peynir ile tam buğday unu kullanıyoruz. Bir de ev yapımı yoğurt ile yumurtanın sarısı :)
Malzemeler
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (1 gece önceden suda bekletilmiş)
dereotu
2 yumurtanın sarısı
3 kaşık tam buğday unu
1 çay bardağı ev yapımı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar da beyaz un
- Dereotu iyice yıkanıp, ince ince doğrandıktan sonra peynir, yumurta sarısı, yoğurt ile karıştırılır.
- Üzerine tam buğday unu ile normal un ve karbonat eklenir. Normal un yaklaşık 3-4 yemek kaşığı kadardı, sizinkinde tam buğday ununun cinsinden dolayı değişebilir. Çok akışkan olmayan bir hamur kıvamına gelmesi gerek.
- Ufak bir borcamı yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişip pişmediğini yaklaşık yarım saat kadar sonra kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Minik gurmeye şimdiden afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment