15 Nisan 2017 Cumartesi

Bebeklere Kitap Önerileri - 2

Bebeğim için hangi kitapları okumalıyım, diye düşünüyorsanız buraya buyurun lütfen. Bebekler için kitap önerileri 1 yazımdan sonra, oğlumla okumaktan keyif aldığımız diğer kitaplarla devam ediyoruz.


Bebek Dokun Hisset KitaplarıPearson yayınlarının kitaplarını çok beğeniyoruz biz oğlumla. Karton kitaplardan olan bu serileri, 6. aydan sonra rahatlıkla bebeklerinizin ellerine verebilirsiniz. 'Bebek dokun hisset' serisinden olan 'Hayvanlar' kitabından sonra, 'Renkler ve Şekiller' ve 'İlk Giysilerim' kitaplarını da edindik. Her sayfada farklı dokular bulunmakta olup, bebeklerin ilgisini fazlasıyla çekmektedir, yeni kelimeler öğretmektedir.

Daha büyük boyutlu olan 'Bebek Dokun Öğren' serisinden de 'İlk Kelimelerim' kitabını edindik. Her sayfada farklı durumlar, bolca nesneyle anlatılmaktadır; örneğin, uyku zamanı, dışarı çıkma zamanı gibi. İlk başta belki resimlerin bolluğundan karışık gelebilir ama sonra alışıp, zevk alacaklardır.
Oğlum 'İlk Kelimelerim' kitabındaki nesneleri parmağıyla gösterip tek tek isimlerini soruyor ve iyice anlayana kadar tekrarlatıyor. Bir keresinde ekmek resminin üzerine elini koyup, defalarca tekrarlattı ve ardından anlamadım diye sinirlendi. Meğerse ekmek istiyormuş kuzum :) Yani iletişim için resimleri bile kullanabiliyorlar.

Pearson - İlk KelimelerPearson- İlk Kelimeler Kitabı
Diğer önereceğim kitap ise yine Pearson Yayınları'ndan 'İlk Kelimeler'. İsmine bakıp, az önce bahsettiğim 'İlk Kelimelerim' kitabı ile birbirine çok benzeyeceğini düşünmeyin. Bu kitapta evin odaları tek tek anlatılmakta; örneğin resimde göreceğiniz gibi, mutfakta ne yaparız teması, yan sayfada mutfakta yapılan 4 eylem resimleriyle beraber anlatılmaktadır. Bu kitabın da oldukça faydasını gördük ve görüyoruz. Henüz konuşamasak da kelime dağarcığımızı geliştiriyoruz.



Pearson - Tombik Ayı Serisi
Daha önce bahsettiğim Tombik Ayı serisinden 'Tombik Ayı Hastalanınca' kitabı da oldukça eğlenceli. Hayvanları öğretmede oldukça başarılı, yardımlaşmayı anlatan hikayesi de güzel mesajlar vermektedir.
Bu seride de şöyle bir anımız var; 'Tombik Ayı'nın Yeni Arkadaşı' kitabında Tombik Ayı ve Fare ağaca bakıp, 'kim var orada?' diye soruyorlar. Bu kısmı okurken ben kafamı kaldırıp ağaca bakar gibi yapıyordum. Bizim ki bunu kapmış, kelime kartlarında fareyi görünce kafasını kaldırıp, yukarı bakıyor 😁 Ah ah bir konuşabilse, neler anlatacak kim bilir... Çocukların yaptıklarına, hatırladıkları şeylere şaşmamak elde değil.

Epsilon- Güvercin Otobüsü Kullanmasın
Epsilon Yayınevi'nden Güvercin kitapları; 'Güvercin Geç Yatmasın' ile 'Güvercin Otobüsü Kullanmasın' çok çok eğlenceli iki kitap. Kitap arka kapağında 2-6 yaş aralığı dese de 14 aylık oğlum, ben okurken çok eğleniyor.

Resimde görüldüğü gibi Güvercin otobüsü kullanabilmek için sizi ikna etmeye çalışıyor. Hem Güvercini taklit etmeye, hem de kendiniz olarak ona cevap vermeye çalışıyorsunuz. Abartılı hareketlerle, yapacağınız ilgi çekici mimiklerle bu kitapları okumak daha da eğlenceli hale gelecektir.


Mikado Çocuk - Annemi neden çok seviyorum?



Mikado Çocuk'tan 'Annemi Neden Çok Seviyorum?' kitabı, oldukça tercih edilen kitaplardandır. Her sayfada farklı hayvanlar üzerinden, annelerini neden çok sevdiklerini anlatan birer cümle bulunmaktadır. Çocuklara hayvanları öğretmek için birebir, ayrıca onlar da annelerini neden çok sevdiklerini anlatabilirler.




Umarım bu kitapları sizler de beğenirsiniz. Sizler bebeklerinize hangi kitapları okuyorsunuz, bizlere hangilerini önerirsiniz? Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Bol kitaplı günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder