12 Kasım 2020 Perşembe

Okul öncesi sudoku yapımı


Okul Öncesi Sudoku Hazırlama

Daha önce hiç sudoku oynadınız mı? Oldukça eğlenceli bir zeka oyunudur. 
Coronadan dolayı eve kapandığımız günlerin başlarında Yiğit'in okulundan evde sudoku yapma videosu gelince biz hemen kolları sıvadık...

Okuldan renkli olanını öğrendim, sonra baktım ki Yiğit'in ilgisini çekiyor, bu sefer pulların arkasına sayıları yazarak alternatifini oluşturdum. 

Bildiğiniz gibi sudokuda her satır ve sütunda, her rakamdan ya da her renkten 1'er tane oluyor.

İlk başta 1'den 4'e kadar sayılarla oluşturdum.  Kolay gelmeye başlayınca, yeni bir sudoku kartonu hazırladık, bir tarafı 5x5, diğer tarafı 6x6 oldu. Yiğit şu anda her iki tarafıyla da oynuyor, oldukça da oyalanıyor.

Okul Öncesi Sudoku Yapımı
Resimlerden de göreceğiniz gibi, tabanı için kalın bir karton tercih etmekte yarar var. Sonra biz her sayı için farklı renk fon kartonu kullandık. Bir yüzünde bir şey yazmadık, diğer yüzünde ise sayılar. Böylece iki türlü de oynanabiliyor.

Çocuğunuzun yaşına, sayı bilgisine göre dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi okul öncesi dönem çocuk gelişimde çok çok önemli olduğu için, onlara olabildiğince farklı alternatif sunarak gelişimlerine destek olmalıyız. Bu oyun sayesinde de çocuğunuzla eğlenirken aynı zamanda sayı, renk bilgisini pekiştip, bilişsel gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. 

Hazırladıktan sonra, önce bırakın, çocuğunuz kuralına göre dizmeye çalışsın kendince. İyice alışınca siz kartona bir kaç tanesini önceden yerleştirin, gerisini tamamlamayı da çocuğunuza bırakın. Her iki şekilde de ilgisini çekeceğine eminim. 

Hem hazırlaması kolay, hem de çocuklar için faydalı bir oyun. 

Şimdiden iyi eğlenceler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder