22 Kasım 2020 Pazar

Okul Öncesi Vücudumuz Etkinlikleri

Her çocuk vücudunun nasıl işlediğini, içeride neler olduğunu merak eder. Biz de bu merakımızı bir nebze de olsun giderecek birkaç etkinlik yapmak üzere geçtiğimiz haftayı vücudumuz etkinlikleri haftası olarak seçtik...

Vücudumuz Etkinlikleri 
Öncelikle iskeletten başladık. Okul öncesi kaynak  sitesinden güzel bir kalıp buldum ve bunu yazıcıdan bastırdım, etkinlikten önce hepsini tek tek kestim. En eğlenceli kısmı olan birleştirmek de Yiğit'e kaldı. 
Boyutu da oldukça büyük oldu ve Yiğit sonucu merak ederek biraz uğraştı. Sonrasında kemiklerimiz hakkında biraz konuştuk. Vücudumuzdaki kemiklerin ne işe yaradığını, göğüs kafesinin  hangi organlarımızı koruduğunu, vücudumuzdaki en uzun kemiğin hangisi olduğu gibi sorulara cevaplar bulduk. 

Yazıcınız yoksa da kalıplara bakarak benzeri çizilebilir sanırım. Her halükarda çocuğunuzun beğeneceğine eminim.

Okul Öncesi İskelet Etkinliği


 

Okul Öncesi Organlar Etkinlikleri



Daha sonrasında organlara geldi sıra. Onun için de Bebek ve Ben sitesinden resmini de gördüğünüz kalıpları çıkardım. Yine bu da yapboz mantığında.

Tabi ki birleştirirken organların isimleri, basit basit ve ne işe yaradıkları hakkında konuştuk. 

Bunlardan bahsederken yine Meraklı Minik dergisinden yararlandık. 2020 Şubat sayısı ile 2007 Aralık sayıları bu konuya ayrılmış, buralardan yararlanabilirsiniz.

Bir başka öneri de Okul Öncesi Eba'dan. "Vücudumu Tanıyorum" ve "Kalbimin Hızı" etkinliklerine göz atabilirsiniz.

Burada bilmecelerden de yararlanabilirsiniz. Çocuğunuz cevabını bildiği organı alıp yerine yerleştirebilir, böylece organların işlevlerini iyice pekiştirebilirsiniz.  





Clementoni - İnsan Anatomisi / Çocuklar için Vücudumuz

Kitap olarak "Çocuklar için Vücudumuz" kitabını önerebilirim. Olabildiğince basitleştirilmiş biçimde organlar, sistemler, beş duyu organından bahsedilmiş. Çocuğunuza zor gelebileceğini düşündüğünüz yerleri atlayıp, anlayabileceği şekilde sadeleştirebilirsiniz. Okul döneminde de yararlanabileceği güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Biz hepsini bitirmedik, Yiğit'i sıkmamak adına. Sorular sordukça, merak ettiği konular oldukça dönüp bakacağız.

Resimdeki iskelet ve organların olduğu oyuncak da Clementoni İnsan Anatomisi.  Tüm organlar ayrılabildiği gibi, iskelet de parçalarına ayrılıp, takılabiliyor. Almayı düşünürseniz önerebileceğim bir oyuncak maket.

Daha önce de bahsettiğim gibi Youtube'dan faydalanabilirsiniz. Okul Öncesi Vücudumuz, Organlar şarkıları mevcut olduğu gibi, kısa tanıtıcı videolar da mevcut. 

Bizim aklımıza gelenler bunlardı. 


Sonraki hafta Antartika , Kuzey Kutbu etkinlikleri yaptık. Onları da paylaşacağım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder