15 Aralık 2021 Çarşamba

Çocuklar için Kodlama (4-8 yaş) Eğitmen / Ebeveyn Eğitimi (Scratch Jr ile)

 

Bir süredir üzerine düşündüğüm, sonra da gerçekleşmesi için kolları sıvayıp, üzerinde yoğun emek harcadığım Çocuklar için Kodlama (4-8 yaş) Eğitmen / Ebeveyn Eğitimi  kursum 14.12.21 tarihinde Udemy platformunda yayına girmiş bulunmakta. 

Kurs detaylarına Çocuklar için Kodlama (4-8 yaş) linkinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda önizlemesi açık olan derslere de göz atabilirsiniz.

Kursta, herhangi bir ön bilgi gereksinimi olmadan sıfırdan Scratch Jr programını öğrenip, 4-8 yaş aralığındaki çocukları sıkmadan, bol bol oyun eşliğinde onlara öğretebilecek yetkinliğe erişebilmeniz hedeflenmektedir. Hem sınıf ortamında, hem de ev ortamında uygulanabilecek oyunlar ve etkinliklerle çocuklara kodlamayı sevdirmek amaçlanmaktadır. 

Aslına bakarsanız Scratch Jr programını öğrenmek oldukça kolay, bunun için neden bir kursa ihtiyaç duyasınız ki değil mi ama? Aynı soru benim de aklımdan geçti, internette Scratch Jr anlatan tek sayfalı blog yazılarına, ya da bir iki proje gösteren videolara rastlamanız olası. Ancak programı biliyor olmak, onu doğru bir şekilde anlatabileceğimiz anlamına gelmiyor. Çocuklar söz konusu olduğunda bir anda ters tepkileriyle karşılaşmamız mümkün, bir daha da kodlamanın gündeme gelmesini istemeyebilirler. İşte kursu tam da bu nedenle hazırladım, onlara farkında olmadan kodlamayı sevdirmek istiyorum. Oyun dediğinizde akan suların durduğu bu yaş grubu aralığındaki çocuklara bol bol oyun önerisiyle geldim. Bilgisayarsız oyun önerileriyle fikren kodlamaya hazırlanıp, tablette harikalar yaratacaklardır. Kodlamanın ülkemiz, geleceğimiz için öneminin erkenden farkına varıp, çocuklarımız için geç olmadan onlara kodlama becerisi kazandırmalıyız. 

Bir önceki   Çocuklar Kodlamaya Nereden ve Nasıl Başlamalı?  yazımda kodlama hakkında giriş yazısı yazıp, Scratch, mblock, Scratch Jr programlarından bahsetmiştim. Bu yazıma da göz atıp, kodlama ve önerilen programlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Aynı zamanda ara ara  blogdan kupon kodları paylaşıp, uygun fiyata kursa ulaşmanız için yardımcı olacağım. 

Kursum hakkında olumlu, olumsuz her türlü yorumunuzu bana iletebilirsiniz, ayrıca her türlü sorunuzu da bekliyorum. Kursun ön plana çıkıp, çocuklara özel içeriklerin devam edebilmesi için olumlu puanlarınız oldukça önemlidir. Olumsuz eleştirilerinizin de her zaman değerlendirileceğinden emin olabilirsiniz. Kursun hazırlanma amacı gelir kazanma olmadığından, aynı zamanda kaliteli bir kursun hazırlanması oldukça emek ve zaman gerektirdiğinden takdirleriniz içeriklerin devamı için oldukça önemlidir. 

Görüşmek üzere....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder