24 Aralık 2016 Cumartesi

Bebeklere Peynirli Kek Tarifi

Biz bu peynirli keki kendimiz için yaptığımızda bayılarak yiyoruz, oğluma uyarladığımda gördüm ki o da sevdi. Bir gün kahvaltısında (Örnek şekil 1-b  :) ) verdim, bir gün ise öğlen, ara öğün olarak.

Yapımı da oldukça basit, bebekler için peynirli kek yaptığımızda, bizimkinden farklı olarak; 1 gece suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peynir ile tam buğday unu kullanıyoruz. Bir de ev yapımı yoğurt ile yumurtanın sarısı :)

Malzemeler
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (1 gece önceden suda bekletilmiş)
dereotu
2 yumurtanın sarısı
3 kaşık tam buğday unu
1 çay bardağı ev yapımı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar da beyaz un

  1. Dereotu iyice yıkanıp, ince ince doğrandıktan sonra peynir, yumurta sarısı, yoğurt ile karıştırılır. 
  2. Üzerine tam buğday unu ile normal un ve karbonat eklenir. Normal un yaklaşık 3-4 yemek kaşığı kadardı, sizinkinde tam buğday ununun cinsinden dolayı değişebilir. Çok akışkan olmayan bir hamur kıvamına gelmesi gerek.
  3. Ufak bir borcamı yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişip pişmediğini yaklaşık yarım saat kadar sonra kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Minik gurmeye şimdiden afiyet olsun.